miercuri, 1 aprilie 2015

Lamaia!

Imagini pentru lamaia


Destinată în special persoanelor cu imunitate scăzută, dar în acelaşi timp contraindicată celor care suferă de gastrită ori ulcer, dieta cu lămâie oferă rezultate eficiente dacă vrei să slăbeşti sănătos şi relativ repede. Principiile acestei diete sunt simple şi la îndemâna tuturor. 
O ceaşcă de apă caldă, cu o jumătate de lămâie stoarsă, băută dimineaţa pe stomacul gol ajută la eliminarea toxinelor acumulate în intestine în ziua precedentă. În acelaşi timp, vei preveni balonările, iar digestia va fi mult mai uşoară.
Adaugă suc de lămâie în orice: salată, supe şi ciorbe, în ceaiuri. Mestecă încet, nu te grăbi să mănânci. Acesta este un mare defect al femeii active, care de cele mai multe ori îşi ia mesele cele mai importante, în special prânzul, în mare grabă. Consecinţele se manifestă prin stări de disconfort, balonări sau îngreunarea digestiei. Dacă nu te grăbeşti, porţiile vor părea mai mari, iar substanţele nutritive vor fi mai uşor absorbite de organism.
Motivul pentru care lamaia ar trebui sa fie apreciata si consumata cu perseverenta ar fi efectul ei in prevenirea si combaterea obezitatii. Principala modalitate prin care se realizeaza acest efect fiind intensificarea arderilor la nivel celular, efect prezent la nivelul intregului organism. Din acest motiv lamaia a fost inclusa ca element de baza sau adjuvant in multe diete si ocupa un rol important printre recomandarile nutritionistilor.
Un pahar de apa calda in care am stors sucul de la o lamaie, consumat dimineata inainte de masa, ajuta la intensificarea activitatii tubului digestiv si la inceperea arderilor celulare, punand astfel organismul la treaba cu mult inainte ca noi sa ne fi inceput activitatea zilnica. Apa calda poate fi inlocuita cu ceai negru sau verde, realizandu-se astfel un efect benefic in plus, deoarece lamaia potenteaza efectele antioxidante ale ceaiului. Un studiu american a demonstrat ca adaugarea sucului de lamaie in ceaiul verde imbunatateste cu 80% efectele catecinei (principalul antioxidant din ceai). Catecina, ajutata de lamaie , isi realizeaza efectul prin neutralizarea radicalilor liberi, scazand astfel stresul oxidativ.
Una dintre cele mai apreciate diete este dieta cu lamai, care nu este deloc dificila, permitand chiar un rasfat culinar in asociere cu un consum adecvat de lamai. Aceasta dieta se bazeaza pe efectul antilipemiant al lamailor cat si pe cel diuretic. Pe parcursul dietei nu sunt interzise alimente, putandu-se manca orice, cu conditia sa fie un regim echilibrat, fara excese cantitative sau calitative. Regula este ca la fiecare masa sa fie prezenta lamaia. Aceasta cura nu se bazeaza pe infometare, fiind recomandate mese in cantitate suficienta, la ore fixe, bazate pe principii de alimentatie sanatoasa, mese din care sa avem grija sa excludem grasimile saturate, dulciurile rafinate si, in general, toate alimentele despre care stim ca sunt dusmani ai sanatatii si aducatoare de toxine si obezitate. Mesele trebuie completate de ingestia unei cantitati importante de apa si, bineinteles, de cantitatea corespunzatoare de suc de lamaie. Pe langa o alimentatie sanatoasa si lamai suficiente trebuie sa mai adaugam si putin sport, activitatea fizica ajutand la pierderea suplimentara de calorii si modelarea armonioasa a corpului.
Consumul de lamai creste progresiv. Durata dietei este de 16 zile, in prima zi se consuma sucul de la o lamaie, in a doua zi de la doua si tot asa pana in ziua sapte cand am ajuns la sapte lamai, apoi facem pauza de doua zile, dupa care o luam in sens invers pana cand ajungem din nou la o lamaie. Sucul de lamaie poate fi consumat doar cu adaos de apa sau in combinatie cu ceai sau intr-o limonada speciala (aceasta se prepara prin adaugarea la un pahar de apa plata a 2 linguri de suc de lamaie, putina scortisoara si putina boia iute).
Aceasta dieta ne ajuta nu numai sa scadem in greutate, ci si sa realizam un proces de detoxifiere a organismului si, de ce nu, sa punem bazele unui stil de viata sanatos, pentru ca numai asa ne putem pastra o silueta de invidiat, o forma fizica excelenta si, nu in ultimul rand, sanatatea.
Sper ca am reusit sa realizez o pledoarie reusita in favoarea acestui reprezentant defavorizat al citricelor si sper ca, cel putin de acum incolo, lamaile sa faca parte din programul culinar zilnic al fiecaruia si efectele favorabile cu siguranta nu vor intarzia sa apara.
  • Imagini pentru lamaia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu