miercuri, 1 aprilie 2015

Sfecla roșie




Incă din Antichitate, sfecla roșie este bine cunoscută pentru beneficiile sale asupra organismului și asupra stării noastre de sănătate, atât fizică, cât și psihică. Consumată în cantităţi moderate şi preparată conform indicațiilor date de către specialiști, sfecla roșie este cu adevărat un aliment minune. În anotimpul rece sfecla roșie ar trebui să fie nelipsită de pe masa noastră.

Imagini pentru sfecla rosie
Sfecla roșie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se științific că luptă împotriva cancerului și a altor afecțiuni.
Imagini pentru sfecla rosie
Sfecla roșie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce și bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor. O mulțime de preparate culinare pot căpăta culoare, savoare și un plus de vitamine prin simpla adăugare a sfeclei roșii. Gustul sfeclei crude nu este însă acceptat de foarte multă lume cu ușurință, însă beneficiile pe care aceasta le aduce sănătății ne fac să ne gândim de două ori înainte să refuzăm o porție de sfeclă. Aceasta poate fi introdusă chiar și în alimentația bebelușilor încă de la vârsta de 8 luni, sub formă de suc sau de piure sau în amestec cu alte legume. De asemenea, copiii și femeile însărcinate pot consuma regulat acest aliment, fiind un medicament pe care însăși natura ni-l oferă.
Imagini pentru sfecla rosie                 Imagini pentru sfecla rosie
Sfecla roșie este un complex de vitamine și minerale cum rar mai găsim și, în plus, vindecă tumori, afecțiuni ale ficatului, afecțiuni cardiovasculare, digestive, întărește imunitatea și este un puternic antiinflamator, detoxifiant și energizant. Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

                                    Imagini pentru sfecla rosie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu