miercuri, 1 aprilie 2015

Morcovii!

Morcovii, “hrana” ochilor

Uita-te cu atenţie la rondelele de morcov si vei vedea cât de bine seamana cu ochiul uman. Ele nu reproduc doar forma rotunda a irisului, ci si pupila si irizaţiile fi ne din jurul ei. Iar culoarea placuta, portocalie, semnalizeaza gustul dulce si un component esenţial pentru sanatatea ochilor: betacarotenul. Consumul de morcovi ajuta organismul sa asimileze vitamina A, esenţiala pentru agerimea vederii în condiţii de lumina slaba. Stiai ca, în pofi da opiniei generale, morcovii sunt mai buni fi erţi pentru ca se digera mai usor si putem asimila o cantitate mai mare de vitamina A?

Soluţia pentru diinţi sănătoşi
Morcovii sunt o gustare delicioasă care curăţă dantura după fiecare masă acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare şi placa bacteriană. În plus, stimulează producţia de saliva şi, astfel, cavitatea bucală se menţine curată, prevenind halena.
Perfecţi în curele de slăbire
Morcovii induc sezaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii.
Previn apariţia bolilor cardiace
Aceştia scad nivelul colestrolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe  care le conţin eliberează fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.
Au efect antirid
Sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.
Ideali pentru o piele sănătoasă
Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.

Imagini pentru morcovi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu